Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с фини кори

Тутманик с фини кори

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Тутманик с фини кори
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Е такова чудо не бяхме опитвали досега - тутмани, ама с кори за баница - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 7 гр суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко заедно със захарта.

В дълбока купа се разбиват яйцата, олиото и солта. Добавя се намачканото сирене и шупналата мая.

Накрая се сипва брашното, разбърква се, докато се смеси добре.

Всяка кора се смачква леко, потапя се в сместа и се поставя в тава върху намаслена пекарска хартия.

Поръсва се с микс от семена.

Тутманикът се пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Тутманикът с фини кори е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: