Начин на приготвяне
Корите се накъсват и изпичат до златисто. През това време се приготвя кремът, като загряваме млякото със захарта на котлона и заделяме малко от млякото за брашното.
Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.
Оставяме го да се охлади настрана и слагаме маслото и ванилиите (лимоновата кора), като бъркаме до поемане на маслото (кремът не трябва де е горещ, когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича).
Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно с вече изстиналия крем. Кремът става пухкав. Започваме да сглобяваме тортата. В ринг с падащи стени застиламе хартия, отдолу слагаме пласт от изпечените кори, ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.
След това с помощта на нож прокарваме по краищата, ако има нужда да се отдели тортата. Украсяваме я по желание.
Коментари