Начин на приготвяне
Картофите, лукът и морковът се изчистват и се настъргват на ситно ренде. Зеленчуците се объркват с подправките и се оставят да престоят поне 10 минути.
През това време загряваме фурната на 180 градуса и застиламе тавичка с хартия за печене.
В тавата редим 3 листа от корите, като всяка от тях намазваме с олио и върху тях равномерно разпределяме половината от зеленчуците, пак слагаме 3 листа кори намазани с олио и останалата част от зеленчуците.
Пататникът се завива с последните 3 листа кори намазани с олио и се пече 30 минути до златист цвят.
Преди печене аз го нарязвам на парчета.
Когато го извадим от печката трябва да го завием с кърпа за 10-15 минути, за да омекне преди да се консумира.
Постният пататник с фини кори е готов.