Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Странджанска пача

Странджанска пача

IvankaIvanka
Новак
252422
Странджанска пача2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • говежди крака - 900 г
  • свински уши - 300 г
  • свински крака - 300 г
  • свинска опашка - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона.

Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме яйцето с прясното мляко и добавяме брашното.

Застройваме бульона, като изливаме сместа на тънка струйка в него с разбъркване.

Сервираме пачата като сипваме в купа от съда с месо и заливаме с горещ бульон. Овкусяваме с млян черен пипер и счукан чесън с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: