Странджанска кавърма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Странджанска кавърма
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 3 глави
  • чушки - 5 бр.
  • олио - 100 мл
  • домати - 3 бр.
  • червено вино - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио.

Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко.

Добавяме нарязаните чушки и запържваме и тях, прибавяме настърганите домати, наситнения магданоз и виното и изчакваме течността леко за изври.

Подправяме на вкус със сол, пипер и чубрица.

Прехвърляме в гювеч и печем на 180 градуса за 75 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: