Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Странджанска курбан чорба

Странджанска курбан чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Странджанска курбан чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г тлъсто месо
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • За поднасяне
  • оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава чесън
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък или лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тлъстото агнешко месо на хапки, залейте го с около 2 - 2.5 л студена вода. Добавете цялата глава лук и корена от магданоз без да ги режете. Сложете сол на вкус и добавете зърната черен пипер и дафиновите листа.

Варете месото на силен огън докато омекне - горе-долу 2 часа. Разбърквайте, но не махайте пяната.

Чорбата се застройва със смес от счукания чесън и оцет. По желание може да добавите червен пипер. Поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: