Начин на приготвяне
Блатове:
За приготвянето на блатовете разбийте с миксер жълтъците със захарта, добавете вода, разбъркайте, след което изключете миксера.
Разбийте белтъците с миксер, добавете към жълтъците и разбъркайте внимателно с миксера.
Смесете брашното с бакпулвера, добавете какаото и разбъркайте всичко леко с кухненски робот, за да се съберат всички съставки.
Изсипете сместа в тава за печене (средна), постлана с хартия за печене, и печете на 180 °C за 25 минути.
Извадете изпечената кора от фурната и я оставете да изстине. Разрежете кората наполовина, за да получите две кори.
Крем:
Приготвяне на плънката за вкусните домашни пастички.
Разтворете желатина в 100 мл студено мляко. Изсипете останалото мляко (500 мл) в тенджерата, добавете захарта и ваниловата захар.
Разбъркайте и сложете тенджерата на огъня. Когато заври, се добавя желатинът се бърка до разтопяване.
Разбъркайте, докато достигне необходимата плътност, след което махнете тенджерата от котлона и оставете сместа да изстине.
Разбийте маргарина с миксер и го смесете с охладената плънка и разбъркайте добре.
Приготвяне на глазурата:
Начупете шоколада за готвене на кубчета, сложете го в тенджерата, добавете захарта, водата, олиото, маргарина и сложете на котлона. Разбъркайте, докато всички съставки се разтворят и комбинират. Свалете тенджерата от котлона и оставете глазурата да изстине.
Последна процедура: Поставете кората върху тава, нанесете половината от плънката и разпределете равномерно по цялата кора. Нанесете половината от глазурата върху плънката. Прегънете друга кора и нанесете останалата плънка. Залейте с останалата глазура. Оставете да стегне.
Нарежете шоколадовия сладкиш на желания размер и му се насладете.