Начин на приготвяне
Направете кюфтетата от кайма.
Сложете каймата, ситно нарязаните чесън и лук в купа, добавете средата на хляба и яйцето и разбъркайте на ръка.
Оформете кюфтенцата и ги оставете настрана.
Сложете зехтина в тенджерата.
Нарежете праза и го добавете към зехтина да се задуши.
Картофите се обелват, нарязват се и се добавят към зехтина.
Добавете зеления фасул и граха да къкри също.
Когато зеленчуците се сварят, добавете кюфтенцата.
Печете няколко минути, след което залейте готварската сметана.
Гответе 20 минути с покрита тенджера на слаб огън.
Сварете пенето в гореща вода и прецедете.
Добавете пяната към соса, гответе още минута, добавете сол и черен пипер и сервирайте в чиния.
Приятно хапване на пене в сос с кюфтета!