Начин на приготвяне
За кюфтетата нарежете лука на ситно и го добавете към каймата заедно с яйцето, магданоза, черния пипер, чубрицата и ако е нужно посолете на вкус.
Замесете добре каймата и добавете измития ориз, отново замесете. Оформете кюфтета с големина по ваше усмотрение и ги оваляйте в брашното едно по едно.
За бульона в по-дълбока тенджера налейте вода, поставете я на котлона и настържете в нея моркова и корена от целина, посолете и оставете да заври.
В заврелия бульон поставете кюфтетата и нека да поврят на слаб огън докато изплуват на повърхността, с решетъчна лъжица ги извадете.
В тава с капак разтопете маслото и добавете брашното, запържете до златисто. С черпак добавяйте от бульона до желаната гъстота до гладка хомогенна каша.
Отделно разбийте жълтъците, добавете лимоновия сок и киселото мляко и разбийте добре.
Добавете сместа внимателно към бульона, прибавете кюфтетата и след като заври поръсете с черен пипер и премахнете от огъня. Сервирайте топло, като поръсите с магданоз.