Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в жълт сос

Скумрия в жълт сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Скумрия в жълт сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Проста рецепта за скумрия, но гарантираме, че ще я заобичате!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 400 г
  • заквасена сметана - 200 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • маргарин - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре скумрията, отстранете главата, изплакнете и избършете, след което подредете рибата в тава или огнеупорна купа.

Смесете горчицата, заквасената сметана, добавете лимоновия сок и магданоза.

Добавете сол и черен пипер.

Залейте рибата с разбития сос, а върху нея нарежете на парченца маргарин или масло.

Поставете във фурната, която вече е загрята до 220 градуса.

Печете рибата 30 минути.

Скумрията в жълт сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: