Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Гръцки сос за скумрия

Гръцки сос за скумрия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гръцки сос за скумрия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"И после на гостите с чиста съвест може да разказвате, че скумрията сте уловили сами, а соса сте донесли от Гърция"

Необходими Продукти

  • чесън - 10 скилидки
  • орехи - 100 г
  • хляб - 2 филия бял
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 4 с.л. лимонов сок
  • вода - 4 - 5 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода, след което го изстискайте.

В блендер смесете хляба, скилидките чесън, орехите, зехтина, лимоновия сок и пасирайте до получаване на паста.

Разредете я с вода, докато пасирате, до получаване на желаната от вас гъстота на соса.

Разновидност на оригиналната рецепта е ако добавите в блендера и 1 ч.ч. кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

азз
азз
На това му се вика скордаля.
20.11.2013 19:58
1