Начин на приготвяне
В киселото мляко се слага содата и се оставя няколко минути да шупне.
Добавят се яйцата, маслото и щипка сол, разбърква се добре.
Брашното се пресява и малко по малко се добавя към сместа, след всяко добавяне се разбърква. Трябва да стане лепкава и гъста смес, в никакъв случай течна. Може да се наложи да се добави още брашно.
Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва и се добавят към сместа.
Може да добавите сух босилек или риган.
С лъжица взимаме от сместа и печем в добре загрят тиган, докато крайчетата не “пожълтеят”, обръщаме и печем и от другата страна.
Тази смес е за около 16 бр. сиренки. Може да ги правите по-големи или по-малки.
Бързите сиренки за цялото семейство са много вкусни.