Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от гъби със зелен лук

Каша от гъби със зелен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Каша от гъби със зелен лук1 / 2
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 1 скилидка (счукан)
  • магданоз
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате гъбите на малки парченца и ги запържвате в сгорещеното олио. Прибавяте ситно нарязания лук и също го запържвате.

Когато лукът омекне, сипвате брашното и пържите, докато стане златисто. Разреждате с гореща вода и варите на тих огън, като непрекъснато разбърквате.

Отстранявате готовата каша от огъня, подправяте със счукания чесън и поръсвате с черен пипер, наситнения магданоз и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: