Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Зелен лук с гъби и булгур

Зелен лук с гъби и булгур

Зелен лук с гъби и булгур
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Зелен лук с гъби и булгур - чудесно ястие за пости"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани
  • булгур - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват на шайби и задушават в мазнина. Като омекнат, се прибавя нарязаният зелен лук.

След кратко разбъркване се поръсва червен пипер, а малко след това се слагат и пасираните домати. Прибавя се чаша булгур, разбърква се и се наливат три чаши вода.

Ястието с булгур се овкусява със сол и черен пипер, изчаква се да заври, след което котлонът се изключва, а тенджерата се похлупва с капак.

Апетитната манджа се така около 20 минути за да набъбне булгурът.

Зеленият лук с гъби и булгур е вкусно постно ястие, подходящо за великденските пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: