Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни джинджифилови меденки

Коледни джинджифилови меденки

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Коледни джинджифилови меденки
Снимка: Sofia Koleva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Толкова са празнични тези джинджифилови сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 520 г
  • масло - 170 г
  • лимонова кора - 2 ч.л.
  • мед - 200 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • захар - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 2 с.л.
  • джинджифил - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресейте брашното, джинджифила, канелата, содата и лимоновата кора.

В тенджера на котлона разтопете маслото и прибавете меда и захарта. Бъркайте докато захарта се разтвори напълно.

След като захарта се е разтворила, свалете от котлона и оставете сместа да се охлади. Като сместа е вече охладена, прибавете яйцата към нея и разбъркайте.

Готовата смес изсипете при брашнената смес и замесете меко тесто. Готовото тесто се оставя в хладилник за поне един час.

След като тестото стегне, го разточвате на кора с дебелина около половин сантиметър и от нея си изрязвате формички по избор.

Печете меденките в загрята фурна до готовност.

Коледните джинджифилови меденки са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: