Начин на приготвяне
Разбивате яйцата заедно със захарта. Прибавят се разтопеното масло и медът.
Сухите състави се смесват (брашното, хлебната сода, ванилията, джинджифила, канелата) и се прибавят към сместа с яйцата.
Разбъркват се добре с дървена лъжица, след което се омесва меко медено тесто. Разточва се на лист с дебелина около 1 см и се изрязват желани формички.
Коледните меденки се пекат на 180 градуса около 10-15 минути.
За глазурата: разбиват се белтъците с щипка сол и лимонов сок до получаване на пухкав сняг. Прибавя се пудрата захар до получаване на много гъст крем.
Оцветява се в желани цветове и се шприцова върху изпечените меденки. Оставят се на стайна температура до пълното втърдяване на глазурата.
Коледните меденки с глазура носят празнично настроение у дома.