Начин на приготвяне
Кравето маслото и медът се слагат в подходящ съд и се разтапят на водна баня. Докато се разтопят, се пресява брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата.
Към вече охладеното масло и мед се прибавя яйцето и всичко се разбива. Брашното се прибавя постепенно, като бъркането продължава. Ако е необходимо, се добавя още брашно.
Трябва да се получи меко маслено тесто. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора, дебела 3-4 мм. С помощта на формички се изрязват желаните фигурки.
Тестените фигурки се нареждат в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Коледните сладки се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато краищата им започнат леко да покафеняват.
Изпечените джинджифилови сладки се украсяват с роял айсинг, по-известен като бяла захарна глазура. За неговото приготвяне е необходимо белтъкът да се сложи в купа.
Разбива се, докато започне да се пени. След това се прибавя по една супена лъжица пудра захар. Разбиването продължава, докато се поеме всичката пудра захар.
Междувременно се прибавя и лимоновият сок. По желание захарната глазура може да се оцвети със сладкарски бои в различни цветове.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за джинджифилови сладки или домашни коледни сладки.
Коментари