Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата в купа.
Добавяме половината от леко затопленото прясно мляко, захарта, солта и олиото. Разбъркваме и добавяме половината брашно и гриса.
Бъркаме до хомогенизиране и добавяме останалото мляко, ваниловата захар и останалото брашно.
Разбъркваме до еднородна смес.
Обелваме ябълката и я настъргваме в сместа. Смесваме добре.
Оставяме сместа за 5-6 минути настрани и отново разбъркваме.
Загряваме тефлонов тиган на котлона и в него изпичаме американските палачинките, като сипваме по 1/2 черпак от сместа, а преди всяко сипване мажем с по малко олио.
Подреждаме ябълковите палачинки една върху друга в чиния.
Сервираме готовите американски ябълкови палачинки топлички с любимото сладко, мед, кленов сироп или друго по желание.
От тази доза се получават 10 палачинки.