Начин на приготвяне
Първо настържете на фино ренде ябълките и веднага ги полейте с лимоновия сок, за да не потъмняват.
Прибавете към тях щипка сол, белтъка, нишестето и разбитите яйца. Сипете още прясното мляко, ванилийката, овесените ядки и кокосовите стърготини. Отделно смелете бадемите с орехите и ги добавете към останалите съставки.
Получава се смес, която е по-гъста от тази за обикновените палачинки.
Оставете палачинковата смес да почине 20-тина минути.
Загрейте тиган на умерен огън и леко го намазнете. Сипвайте по малко от сместа и внимателно разстилайте.
Палачинките не бива да са прекалено големи, защото при обръщането може да се скъсат.
Преди всяка следваща палачинка намазнявайте леко тигана.
Поднесете ябълковите палачинки със сладко, мед или каквото обичате. Хапвайте още топли.
Ябълковите палачинки за деца са много вкусни.