Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Ябълкови палачинки»Американски ябълкови палачинки

Американски ябълкови палачинки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Американски ябълкови палачинки
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Пухкави топли палачинки с аромат на ябълка и канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ½ ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • прясно мляко - 1 ¾ ч.ч.
  • кисело мляко - ½ ч.ч., високомаслено, напр. 4%
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • ябълки - 1 бр., средна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се смесват в дълбока купа. Отделно се разбъркват с телена бъркалка мокрите съставки - от прясното мляко до ванилията. След като се разбъркат, се изсипват при сухите и смесват до пълна хомогенност.

Ябълката се обелва и нарязва на малки парченца. Прибавя се към сместа.

На сгорещен тиган се капва за всяка палачинка по 1-2 капки олио и се слага по малко от сместа, за да не стават много големи или дебели палачинките.

Изпичат се по няколко минути от всяка страна до готовност.

Ябълковите палачинки може да се сервират с ядки, мед, кленов сироп, сметана, мармалад и др.

Американските ябълкови палачинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: