Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Безглутенови снежни топки с тиква

Безглутенови снежни топки с тиква

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Безглутенови снежни топки с тиква
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
14/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Весели и споделени празници с нашите безглутенови снежни топки с тиква!"

Необходими Продукти

  • тиквено пюре - 130 г
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • джинджифил - 1 к.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • олио - 5 с.л.
  • оризово брашно - 70 г
  • царевично брашно - 140 г
  • бакпулвер - 2 к.л.
  • шоколад - 50 г мин. 60 % какао
  • орехи - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези коледни сладки с тиква стават бързо и лесно. Всичко разбърках с вилица.

Намачкайте голямо парче тиква, предварително сварена или опечена.

Прибавете към нея меда, джинджифила, индийското орехче и щипка сол. Разбъркайте.

Добавете и олиото.

Прибавете двата вида брашно, пресяти с бакпулвера.

Отново разбъркайте.

Нарежете шоколада и ореховите ядки на дребни парченца.

Прибавете ги накрая към тестото и разбъркайте, колкото да се смесят продуктите.

Покрийте тавата на фурната с хартия за печене и включете фурната да загрява на 190 °C.

От тестото късайте късове и оформете топчета с големината на орех. Ако ви лепи много, намажете пръстите си с малко олио.

Сложете тиквените сладки да се пекат в загрята фурна за 15 минути.

Веднага след изпичане поръсете безглутеновите сладки с пудра захар.

Аз оставих половината без захар, за тези, които не консумират захар.

Весели и споделени празници с моите безглутенови снежни топки с тиква!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: