Начин на приготвяне
Тези коледни сладки с тиква стават бързо и лесно. Всичко разбърках с вилица.
Намачкайте голямо парче тиква, предварително сварена или опечена.
Прибавете към нея меда, джинджифила, индийското орехче и щипка сол. Разбъркайте.
Добавете и олиото.
Прибавете двата вида брашно, пресяти с бакпулвера.
Отново разбъркайте.
Нарежете шоколада и ореховите ядки на дребни парченца.
Прибавете ги накрая към тестото и разбъркайте, колкото да се смесят продуктите.
Покрийте тавата на фурната с хартия за печене и включете фурната да загрява на 190 °C.
От тестото късайте късове и оформете топчета с големината на орех. Ако ви лепи много, намажете пръстите си с малко олио.
Сложете тиквените сладки да се пекат в загрята фурна за 15 минути.
Веднага след изпичане поръсете безглутеновите сладки с пудра захар.
Аз оставих половината без захар, за тези, които не консумират захар.
Весели и споделени празници с моите безглутенови снежни топки с тиква!