Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева супа с пушени ребра

Зелева супа с пушени ребра

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Зелева супа с пушени ребра
Снимка: Ники
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Да ви е вкусно и уютно с тази зелева супа с пушени ребра"

Необходими Продукти

  • пушени ребра - 600 г свински
  • зеле - 1 кг прясно
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 3 бр. зелен
  • магданоз - 3 клонки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата нарязваме на парчета, слагаме в тенджера, заливаме с 2 литра вода и варим около 40 минути.

Зеленчуците почистваме и нарязваме.

В тенджера си слагаме мазнината, като загрее, добавяме нарязаните лук и чесън, готвим до прозрачност.

Добавяме нарязания зелен лук, като оставяме малко за сервиране.

Добавяме зелето и разбъркваме, оставяме да се готви около 5 минути.

Свинските ребра изваждаме и оставяме да се охладят.

Бульона наливаме при зелето. Готвим около 10 минути, добавяме нарязания магданоз и обезкостените ребра, овкусяваме със сол и черен пипер, готвим до омекване на зелето.

Сервираме зелевата супа топла, поръсена с пресен лук.

Да ви е вкусно и уютно с тази зелева супа с пушени ребра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: