Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Грисов пудинг с компот

Грисов пудинг с компот

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Грисов пудинг с компот1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр., обелена и почистена от семената, нарязана на големи хапки
  • круши - 1 бр., обелена и почистена от семената, нарязана на 6 хапки
  • портокали - 1 бр., обелен и нарязан на резенчета
  • мандарини - 4 бр., нарязани на тънко
  • сини сливи - 6 бр. сушени, почистени от половинките, нарязани на половинки
  • кайсии - 12 бр, сушени
  • червено вино - 1 ч.ч., (250 мл), плодово
  • канела - на вкус
  • пудра захар - 1/3 ч.ч. (50 г)
  • прясно мляко - 1, 25 л
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • грис - 1 1/3 ч.ч. (250 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се слагат всички плодове на слаб огън. Изсипва се виното, добавя се канелата и 1 с.л. пудра захар. Вари се 20 мин. и се разбърква.

Кипва се прясното мляко с ванилията, маслото в голяма тенджера на умерена температура. Грисът се добавя постепенно, като се бърка непрекъснато, за да не се образуват бучки. Добавя се останалата захар и се държи на котлона около 15 мин., и се продължава бъркането.

Пръстеновидна форма се намазва с маслото. Прехвърля се грисът в нея и се остава да изстива около 15 мин., след което се обръща в чиния за сервиране и се подреждат плодовете. Сервира се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: