Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Оризов пудинг с компот от праскови

Оризов пудинг с компот от праскови

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Оризов пудинг с компот от праскови
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Какво сме скрили в хладилника ли - истински разкош под формата на оризов пудинг с компот от праскови"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. /220 г/ бисерен Оберон
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 л 3%
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • праскови - 1 бр. /680 г/ компот Оберон
  • захар - 1 ч.ч. /220 г/
  • крема сирене - 125 г
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимони - 1 ч.л. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с щипка сол в тенджера на котлона и кипнете.

Измийте ориза в цедка и го сложете във врящата вода. Разбъркайте и варете на средна степен на котлона 10 мин, като периодично бъркате.

Изключете котлона и сложете капак на тенджерата. Оставете така ориза на котлона за 10 минути, без да отваряте капака.

След 10 минути той ще набъбне и поеме необходимата вода. Отцедете излишната течност, ако е останала такава, сложете ванилия, разбъркайте и разпределете ориза в тава 32 см, предварително намазана с малко масло.

Извадете внимателно парчетата праскови от буркана. Сложете ги в чиния, покрита с домакинска хартия, да се отцедят.

Разбийте крем сиренето със сиропа от компота от кайсия.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до кремава смес, добавете крем сиренето, едната ванилия, кората на лимон и прясното мляко и разбъркайте до хомогенна смес.

Получената смес сипете върху ориза, изравнете и отгоре поставете парчетата праскови. Как ще ги подредите, е по ваша преценка. Поставете на места от маслото и сложете във фурната.

Печете на 170 градуса за 30 мин до приятен загар на пудинга. Изключете фурната и го оставете в нея за час да стегне.

Извадете и охладете оризовия пудинг. За по-добър и стегнат вид на парчетата преди поднасяне изчакайте денонощие.

Ако не може да устоите, хапнете си оризовия пудинг с компот от праскови и по кремообразен в леко охладен вид.

По желание поръсете с пудра захар за разкош :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: