Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Разбива се със захарта с миксер на висока степен.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавят се на тънка струя към маслото при продължително бъркане с миксера.
Лимецовото брашно се пресява.
Прибавя се бакпулверът, какаото, солта и ванилията.
Разбърква се много добре.
Брашното се смесва с маслото до получаване на хомогенна смес.
Ореховите ядки се накълцват на едро и се прибавят към тестото.
Тестото се изсипва в правоъгълна тава с размери 20х30 см, предварително намазана с масло.
Пече се 25 мин. в предварително загрята фурна на 200 °C на средно ниво на фурната.
След изпичането, се изважда от фурната и престоява във формата 20 мин, за да изстине, след което се слага да изстине напълно върху кухненска скара.
Реже се на парчета вкусното брауни.
Отгоре шоколадовият сладкиш се настъргва млечен шоколад.
Крема-сиренето се разбърква с пудрата захар.
Върху всяко парче се слага крем.
Украсяват се лимецови шоколадови браунис с орехи с цветни шоколадови бонбони.