Браунис с кафе и орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Браунис с кафе и орехи1 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 115 г
  • какао - 1/2 ч.ч. на прах, натурално
  • кафе - 2 ч.л. инстантно
  • яйца - 2 броя, на стайна температура
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • шоколад - 115 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете квадратна форма с размери 20 на 20 см и застелете с хартия за печене, която трябва също да намаслите и да набрашните равномерно.

Пресейте брашното със солта и канелата.

В съд на водна баня разтопете маслото и добавете бъркайки какаото и кафето. Щом се получи гладка смес, снемете и оставете в хладилника за няколко минути. След това добавете едно по едно яйцата, като добре разбърквате след всяко.

След това разбъркайте със захарта и постепенно брашното, орехите и ситно нарязания шоколад. Разбъркайте финално добре, но не прекалявайте.

Изсипете сместа в тавичката и сложете брауниса с кафе и орехи да се пече в предварително загряна на 160 градуса фурна за 30 минути.

Браунисът трябва да добие отвън суха коричка, а вътре да остане много сочен и плътен, леко лепнеща консистенция.

Извадете от фурната и оставете да изстине в тавата за 30 минути. Извадете го и оставете напълно да изстине на решетка.

Щом браунис с кафе и орехи изстине напълно, нарежете го на 16 квадрата и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Миро
Миро
супер е !
03.07.2012 11:39