Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня.
Добавете към разтопеното масло /на стайна температура/ захарта и ванилията. Разбийте яйцата - отделно белтъците и жълтъците, обединете двете смеси и добавете към маслото, разбъркайте добре.
Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете шоколада с яйчената маса, добавете брашното, разбъркайте.
Застелете правоъгълна тава за печене с домакинска хартия.
Изсипете тестото за браунито и равномерно го разпределете по цялата повърхност.
Загрейте фурната до 180°С. Печете блата за около 20-25 минути.
Междувременно пригответе глазурата, като смесите всички съставки.
Поставете съда на водна баня и загрейте добре, но без до кипвате, така че всички компоненти да се комбинират до хомогенна маса.
Готовият шоколадов сладкиш нарежете на малки квадратчета и залейте с шоколадовата глазура.
Гарнирайте със свежи малини за разкош тези шоколадови браунис с глазура и малини!
Приятен апетит!