Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се прясното мляко и солта.
Разбърква се много добре.
Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се бърка.
Прибавя се бакпулвера и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва маслото.
Замесва се меко тесто.
Козето сирене се натрошава в купа.
Прибавят се яйцата.
Сместа се разбърква много добре.
От готовото тесто се правят 12 бр. топчета.
Всяко топче се слага във форми за мъфини и се притискат към дъното.
В средата се прави лека вдлъбнатина, в която се слага от сместа със сирене и яйца.
Печете апетитните солени мъфини се 20 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.