Солени мъфини с лимец

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Солени мъфини с лимец
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
27/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Лимецови мъфини за закуска, из път или бързо следобедно хапване"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно от лимец - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • сирене - 100 г
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 180°С.

Пригответе си форма за печене на мъфини и поставете по една хартиена капсула във всяко гнездо.

Разбийте яйцата с малко сол и прибавете към тях киселото мляко, в което предварително сте погасили содата.

Добавете зехтина и пресято брашно от лимец. Разбъркайте.

Накрая натрошете сиренето и поръсете със сух босилек.

Разбъркайте и разпределете сместа във формичките, като ги напълнете на 3/4 от обема им.

Поръсете солените мъфини с фино настърган пармезан и сложете да се пекат в загрята фурна за 30 минути, до суха клечка.

Бързи и много лесни солени мъфини с брашно от лимец подходящи за закуска на цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер вкусни стана … перфектни за ИЗ път
03.10.2022 22:46