Начин на приготвяне
Лесен десерт за почерпка, ако нямате готови, може да си приготвите кошнички с маслено тесто. Имах готови и влязоха в употреба.
Пригответе си сладкарския крем, като за целта отделете 100 мл прясно мляко и разбъркайте в него пудинга.
Останалото прясно мляко в тенджерка с кафява захар на котлона да заври и намалявате на 3-4 степен, да не загори.
Сипвате пудинга и бъркате с тел, докато сгъсти.
Свалете от котлона, добавете парченца начупен шоколад с лешници и разбъркайте, докато се разтопи.
Покривате с фолио и оставяте да се охлади.
В нова купа смесете маскарпоне и течна сметана с пудра захар на вкус.
Разбърква се за кратко на пухкаво кремче.
Смесете го на части с половината охладен пудинг.
Сипете с чаена лъжица в сладките кошнички и оставете да стегне.
Загрява се сметана и парчета шоколад, докато се получи еднородна смес.
Оставете да стегне леко и с лъжица заливате отгоре.
Поръсете с захарни перли и сте готови за скъпи гости!
Весели празници с моите празнични кошкички с лешников крем!
Бъдете здрави!