Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Слепени сладки с лешников крем

Слепени сладки с лешников крем

Слепени сладки с лешников крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
18/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15-20 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 150 г
  • амонячна сода - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 4 - 5 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • сусам - 1 пакет
  • кокос - 1 пакет
  • лешников крем - 200 г за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата със захарта до побеляване, прибавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Сипва се олио, прибавяме ванилията, кора от лимон и с брашното се замесва средно меко тесто, което да не лепне.

Разделя се на две части, в едната прибавяме тъмно какао и месим до равен цвят. Може да го разтворите с чаена лъжица кисело мляко по лесно се замесва и оцветява.

Точи се кора от бяло тесто и с чаша или ринг се изрязват кръгчета 5 см, а с форма за сладки се изрязват цветята.

От кафявото разточено тесто се изрязват също кръгчета и малки звездички. Нареждаме в голямата тава от печката, намазват се с четка с разбит белтък и върху какаовите сладки поръсваме сусам .

Печем разкошните сладки в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 15 минути и изваждаме да се охладят.

На водна баня се разтопява половината шоколадов крем с бучка масло. Сипваме кокосовите стърготини в плитка чиния.

Слепваме бяла сладка с лешников крем залепваме с кафява звездичка, а върху кафявите залепваме бяло цвете.

С четка белите сладки се намазват по края с разтопен шоколад и се овалват в кокосови стърготини. Вкусни и ефектни слепени сладки за празници !

Светли празници от мен с тези слепени сладки с лешников крем, бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: