Начин на приготвяне
Пригответе плънката за кошничките фахитас, като почистите и накълцате лука и чесъна на ситно, а чушките - на пръчици.
Загрейте зехтина и запържете първо лука до омекване, след това сложете чушките и накрая чесъна. Когато се позапържат, добавете пилешкото месо нарязано на средни по големина парченца или лентички.
Бъркайте няколко минути. Ако забележите, че лукът загаря, сипете подправката за фахитас разтворена в малко вода.
Гответе до готовност на месото (пилешките гърди се сготвят много бързо).
Тъй като в самия миск за фахитас си има всичко, не е нужно допълнително овкусяване. Този, който ползвам аз, съдържа: сушен лук, кайенски пипер, черен пипер, джинджифил, чесън на прах, целина, сушен морков, сол и соев протеин на прах.
Дръпнете от огъня и оставете леко да изстине.
След това вземете форма за мъфини (трябват ни 10 гнезда) и сложете във всяко гнездо по 1 пшенична тортиля питка притискайки леко, за да слегне на дъното и стените.
Разпределете плънката, настържете от лютия чедър (купих го от Лидл под името Чедър в мексикански стил).
Печете за около 10-12 минути на 180 °C.
Извадете солените кошничките и върху всяка сложете по лъжичка леко лют доматен сос в мексикански стил, лъжичка заквасена сметана или мексикански сос от сирена и кръгче халапеньо.
Поднесете солените кошнички със хрупкави свежи листа от айсберг.
Любимите Фахитас кошнички, но под различна по-забавна форма!