Сарми от маруля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сарми от маруля1 / 2
19/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • маруля - 2 бр (салати)
  • ориз - 250 г
  • олио
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • гъби - 150 г ( по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате по-едрите марулени листа и ги попарете с вряла подсолена вода. В сгорещеното олио задушавате ситно нарязания лук, прибавяте измития ориз, изчаквате да се задуши, наливате топла вода и оставяте сместа да се вари, докато оризът поомекне.

Ако слагате гъби, след ориза прибавяте сварените и ситно нарязани гъби. Заливате с бульона, в който са варени гъбите. Подправяте сместа с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Разбърквате и оставяте да изстине.

Свивате сармички в марулените листа и ги нареждате в тенджера, притискате ги с чиния и заливате с вода или бульон. Оставяте сармите да врят на умерен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Oигинално!
Защо никой не я е сготвил досега?
25.08.2016 15:49
Лиляна
Лиляна
сармите на сничката считам, че са от листа от цвекло, може и да греша но на такива ми приличат, като гледам и дръжките.
14.03.2015 21:28
2
blaga
blaga
много интересна идея ,щея пробвам .
19.12.2013 21:15