Начин на приготвяне
Нарежете двата вида месо на малки кубчета, гъбите - на полумесеци, и лука - на ситно.
В подходящ тиган загрейте малко олио и запържете лука и двата вида месо до златисто. Прибавете гъбите и подправете с черен пипер, сол и мащерка. Щом гъбите са готови, прибавете ориза и разбъркайте добре. Свалете от котлона и оставете сместа да изстине.
Изрежете кочана на зелката и бланширайте в тенджера с вряща вода за около 5 минути. Свалете от котлона и залейте със студена вода, за да се охлади. Отделете вече омекналите зелеви листа и оформете сармите, като в средата на всеки слагате по малко плънка.
Подредете готовите сарми в подходяща тенджера, затиснете ги с чиния и залейте с вода. Варете ги на умерен котлон до готовност.
В купа разбийте яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавете от бульона, образувал се при варенето на сармите, разбъркайте добре сместа, подправете и върнете обратно в тенджерата.
Свалете от котлона и сервирайте.