Начин на приготвяне
Нарязваме месото от бута на филии подходящи за пържоли (около 2 см).
Накълцваме филиите с помощта на дървен чук за пържоли, така че да стане максимално крехко.
За да не пръска от месото, докато кълцате, може да го сложите в найлон или друга материя, подходяща за тази цел.
След като по този начин сте накълцали всички свински пържоли, ги овкусявате с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол от двете страни.
След това почиствате и нарязвате на пряко на кръгове лука (с дебелина около един сантиметър) и го редите в правоъгълната тава, в която ще печете.
Върху него нареждате пържолите, поливате ги с олио, сипвате малко вода в тавата и слагате във фурната да се пече.
След като месото се изпече до толкова, че хване златистокафява коричка, пържолите се обръщат, да се запекат и от другата страна, докато не хванат същата коричка.
Приятен апетит с моите свински пържоли върху канапе от лук!