Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински пържоли с картофи, лук и моркови

Свински пържоли с картофи, лук и моркови

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свински пържоли с картофи, лук и моркови
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И да си знаете, когато говорим за класика, нямаме предвид Моцарт, а тези уникални свински пържоли с картофи, лук и моркови"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • Марината
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 - 1/2 с.л. подправка за пържоли
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата. Лукът и чесънът се надробяват много ситно. После се добавят останалите продукти за марината.

Пържолите се начукват и слагат в купа. С една част от марината се заливат пържолите и се оставят за 1 час в хладилник да престоят.

В отделна купа се нарязват картофите на едро, лукът и морковите и се заливат с останалата част от марината. Разбъркват се добре.

После в тава се слагат пържолите и се изсипват и зеленчуците. Пече се във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: