Начин на приготвяне
Разбийте белтъците заедно с еритритола на сняг.
След това добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбъркване със силиконова бъркалка.
Смелете суровите бадеми на брашно и ги добавете към сместа заедно с бакпулвера и какаото. Разбъркайте внимателно, за да не спада пухкавината на сместа.
Разпределете сместа в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Печете блата за шоколадовото руло на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
Печенето при мен отне около 10-12 минути.
Извадете тавата от фурната и обърнете върху влажна хавлиена кърпа.
Завийте на руло и оставете да изстине.
Пригответе крема като разтопите на водна баня натуралния шоколад и го прибавите към маскарпонето. Разбъркайте добре.
Развийте рулото и отстранете хартията за печене.
Намажете блата с крем и завийте на стегнато сладко руло.
След това вземете един лист опаковъчно бабъл фолио и отгоре го намажете с разтопен натурален шоколад. Прехвърлете фолиото върху рулото, така че да го покрие.
След това сложете рулото в хладилник, за да стегне.
След като шоколадът стегне, премахнете внимателно фолиото.
Декорирайте шоколадовото нисковъглехидратно руло без глутен с бадеми и горски плодове по желание.
Приятен апетит!