Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Протеинови палачинки»Палачинки без глутен и без лактоза

Палачинки без глутен и без лактоза

МързеланкаМързеланка
Новак
21215
Палачинки без глутен и без лактоза
Снимка: Мързеланка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Тези палачинки без глутен и без лактоза са много вкусни и здравословни."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • безлактозно прясно мляко - 100 мл /може да се замени с вода при необходимост/
  • вода - 100 мл
  • брашно от кафяв ориз - около 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата, добавям безлактозното прясно мляко и водата, содата, солта и брашното.

По желание, ако искате да ги ползвате вместо безглутенов хляб, може да добавите ароматни подправки по ваш избор./например готови смеси в мелнички/.

Оставям настрани около 10 минути. Намазвам тигана с кокосово масло и наливам смес, колкото да покрие дъното на тигана, за да стане като палачинка.

Сместа за безглутеновите палачинки се разбърква всеки път преди да се вземе от нея, тъй като гъстата част се утаява.

Тези палачинки без глутен и без лактоза са много вкусни и здравословни. Могат да се намажат с кето шоколад и така да се хапнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това го експериментирах преди години и отхвърлих като посредствен резултат.
24.12.2023 18:26
Мързеланка
Мързеланка
Содата е около 1 1/2 к.л.
19.11.2023 18:47
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. В описанието на рецептата пише да добавим содата, но такава липсва в продуктите. Колко е количеството и? Благодаря.
11.11.2023 17:53
1
Покажи всички подкоментари