Начин на приготвяне
Подгответе си кръгла форма за торта с падащо дъно 20 - 22 см (ако формата ви за торта е по-голяма, не е проблем, просто тази разкошна бисквитена торта ще бъде малко по-ниска).
БЛАТ:
Поставете бисквити в кухненски робот и ги натрошете на фини трохи. Прехвърлете в купа. Добавете разтопеното масло. Разбъркайте. Изсипете сместа в кръглата форма за торти. Поставете в хладилника за около 15 мин.
СЛОЙ КРЕМ СИРЕНЕ:
Почистете купата на кухненския робот. Добавете мангото и го разбийте, за да получите гладко пюре. Оставете настрана. За да направите желатиновата смес, сварете 1/4 чаша вода в тенджера. Поръсете желатина на прах отгоре. Разбъркайте, за да се разтвори желатинът. Оставете настрана, за да се охлади.
Поставете крема сирене и 70 г захар в купа. Разбийте до гладко. Добавете охладения желатин. Използвайки шпатула и разбъркайте. Добавете лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте. Оставете настрана.
Изсипете течната сметана и останалото количество захар в друга купа. Разбийте, докато се образуват меки връхчета. Добавете тази смес към сместа с крема сирене. Използвайки шпатула и разбъркайте сметановия крем. Добавете пюрето от манго. Разбъркайте със шпатулата. Изсипете върху бисквитената основа. Загладете и оставете в хладилник за около 2 часа.
МАНГО ЖЕЛИРАН СЛОЙ:
Поставете 1/3 чаша вода в тенджера, за да заври. Поръсете желатина на прах отгоре. Разбъркайте, за да се разтвори желатинът. Охладете. Добавете пюрето от манго. Разбъркайте. Изсипете върху слоя с крема сиренето. Оставете в хладилника за още 2 часа.
Гарнирайте бисквитената торта с манго с боровинки и физалис или други сезонни плодове по избор.
Източник: Ирена Георгиева - Кулинарна Мрежа