Ризото с грейпфрут

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
Ризото с грейпфрут1 / 2
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва със зехтина до омекване. Добавя се оризът, като се бърка. Пържи се около 2 мин., без да се спира бъркането. Добавят се сокът от грейпфрут, и малко след това зеленчуковият бульон, постепенно - на порции по 1/2 ч.ч., всяка.

След 10 мин. се добавя маслото и още от бульона, като се бърка и се изчаква да бъде поета цялата течност. За да бъде сварен оризът са му нужни около 15-18 мин. Овкусява се със солта и черния пипер. Поръсва се с пармезана и се декорира с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: