Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Американски палачинки с елда

Американски палачинки с елда

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
375207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Американски палачинки с елда
Снимка: Korisnik#273643
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Фантастични американски палачинки с пълнеж по избор ="

Необходими Продукти

  • мляко - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно от елда - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • Плънка
  • сладко
  • мед
  • течен шоколад
  • бита сметана
  • плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделно разбийте белтъците със захарта на твърда смес. След това добавете жълтъците и всички течни съставки и разбъркайте с миксер.

След това добавете брашното от елда, бакпулвера и разбъркайте с миксер на ниска скорост, да няма бучки.

Оставете сместа да престои 15 мин.

Пече се на тефлонов тиган с капка олио на най-ниска температура.

Палачинката от елда трябва да се обърне, когато се появят мехурчета.

Забележка: Тестото е по-плътно, отколкото за обикновените палачинки, много са меки и ефирни. Аз направих по-малки палачинки за по-лесно обръщане и по-бързо печене. Получиха се 20 по-малки палачинки.

Американските палачинки от елда могат да се хапват със сладко, мед, течен шоколад, бита сметана, плодове. Можете да пропуснете захарта в тестото, като в този случай получавате солени палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: