Начин на приготвяне
Ябълките се измиват много добре. Разрязват се на четири и се почистват от семките. Настъргват се в купа на едро ренде.
След като се настържат, се изстискват от водата в друга купа.
Прибавя се кафявата захар 11 с.л. и се разбърква много добре.
Ореховите ядки се натрошават на едро и се прибавят към сместа с ябълки и се разбърква.
Корите се разстилат на плот, преброяват се, след което ябълковата смес се разпределя на толкова части, колкото са корите.
В средата на всяко кора се слага частта от плънката за ябълковия щрудел.
Кората се навива на руло, като първо се прегъват дългите краища, след което се навива.
Щруделите се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с обилно с олио с четка. Отгоре се поръсват с кафява захар.
Пекат се в предварително загрята фурна 30 мин. на 180 градуса.
След като се изпекат, мини щруделите с кафява захар се изваждат от хартията за печене, за да не се овлажнят.