Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Цяло пиле с гарнитура в Crock-pot

Цяло пиле с гарнитура в Crock-pot

Цяло пиле с гарнитура в Crock-pot
Снимка: Кристиан Александров
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
2
"Цялото семейство ще е сито след това цяло пиле с картофки"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 4 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л. сушен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме всички сухи подправки.

Подсушаваме цялото пиле и го намазваме равномерно с 1 с.л. зехтин. Поръсваме го навсякъде с микса от подправки и го поставяме в съда на уреда.

Обелваме картофите, нарязваме ги на средни парчета. Сипваме ги отстрани при пилето.

Обелваме главата лук, разрязваме я на половина и поставяме всяка половинка в двата края на съда. Отгоре поливаме с останалия зехтин. Затваряме капака. Включваме на позиция High и време за готвене 5 часа.

Нашето цяло пиле с гарнитура в Crock-pot е готово.

Може да използвате функцията за поддържане на пилето с картофи топло, ако ще сервирате ястието по-късно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: