Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сусам и сирене

Баница със сусам и сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k394
Баница със сусам и сирене
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
26/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Денят се познава по вкусната закуска, а каква по-добра от една домашно приготвена баничка със сусам и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 - 11 бр.
  • олио - за намазване
  • плънка
  • яйца - 1 броя
  • кисело мляко - 200 грама
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сирене - 150 грама
  • олио - 70 мл
  • заливка
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката. В купа разбийте яйцето и добавете към него киселото мляко с шупналата в него сода, натрошеното сирене и олиото. Разбъркайте добре.

Намазнете правоъгълна тава и сложете половин кора от тясната страна. Поръсете с малко олио и захлупете с останалата половинка от кората.

Сипете 2-3 лъжици плънка и отново сложете наполовина една кора, олио, плънка и така до изчерпването на корите.

Нарежете баницата на квадрати.

За заливката разбийте яйцата заедно с прясното мляко, малко сол и наситненото топено сирене. Полейте баницата и поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата до готовност - около 30-35 минути.

Баницата със сусам и сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: