Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сусам и много сирене

Баница със сусам и много сирене

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
Баница със сусам и много сирене
Снимка: Анонимен
1 / 4
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сиренето на жалете и със сусам поръсете - ето ви рецептата в само в седем думи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 500 г твърдо
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • сусам - 50 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържене сиренето на едрото ренде. Разбийте яйцата в купа. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Намажете тавата с олио. Извадете корите от пакета и без да ги късате един по един започнете да ги подреждате в тавата, като оставяте ъгълчетата да си висят свободно.

Като начало сложете два листа един върху друг, намажете с четка третия лист със сместа от мляко и яйца и поръсете със сусам.

Сложете четвърти лист, поръсете със сирене, пети лист намажете със сместа, поръсете със сусам, шести лист, поръсете със сирене и така докато вършат корите, като оставите последния лист отгоре чист.

Когато всичко е наредено приберете ъгълчетата в тавата и залейте баничката с останалата яйчена смес.

Надупчете тук-там с виличка, за да попие по-лесно течността. Оставете да постои докато поеме течността и след това поръсете с останалия сусам.

Печете на 180 градуса докато придобие хубав загар. Когато е готова напръскайте с вода и загънете с хавлиена кърпа поне за 30 мин. Сервирайте топла с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: