Начин на приготвяне
В топла вода се разбърква сухата мая с лъжица захар и две, три лъжици брашно. Оставя се да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме покрито с фолио да втаса за 1 час.
Разделя се на три равни части и всяка се точи на правогълна кора, дълга 2 педи и широка около 1 педя.
Всяка кора се намазва с меко масло, поръсва се със смес от настърган кашкавал и натрошено сирене и се нареждат една върху друга.
Навива се руло и се срязва на две по дължина. Всяка част се усусква и навива на охлюв в тавичка 26 см.
Оставя се да втаса 20 минути, намазва се тутманикът с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме сусам.
Печем в загрята фурна на 170 градуса около 30 -35 минути.
Изважда се от тавата и начупен се хапва за закуска. Страхотен вкус, чудесен вариант за закуска!
Кашкавалникът със сирене и сусам е много вкусен.
Коментари