Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Кашкавалник със сирене и сусам

Кашкавалник със сирене и сусам

Кашкавалник със сирене и сусам
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
08/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкусен кашкавалник със сирене и сусам, който сме нетърпеливи да разчупим"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл топла
  • брашно - 600 - 700 г
  • плънка
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 50 г
  • масло - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се разбърква сухата мая с лъжица захар и две, три лъжици брашно. Оставя се да бухне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме покрито с фолио да втаса за 1 час.

Разделя се на три равни части и всяка се точи на правогълна кора, дълга 2 педи и широка около 1 педя.

Всяка кора се намазва с меко масло, поръсва се със смес от настърган кашкавал и натрошено сирене и се нареждат една върху друга.

Навива се руло и се срязва на две по дължина. Всяка част се усусква и навива на охлюв в тавичка 26 см.

Оставя се да втаса 20 минути, намазва се тутманикът с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 170 градуса около 30 -35 минути.

Изважда се от тавата и начупен се хапва за закуска. Страхотен вкус, чудесен вариант за закуска!

Кашкавалникът със сирене и сусам е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,вкусен си беше и лесно се приготвя дори и от начинаещи ,а за теб ще е фасулска работа :) Успех Ив !
09.02.2020 10:19
1
Иивинка
Иивинка
Пет звезди, са малко за този кашкавалник. Браво!
08.02.2020 18:56
1