Свинско по селски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Свинско по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • свинска мас - 1 - 2 к.ч. (разтопена)
  • лук - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 150 г (пресни или стерилизирани)
  • черен дроб - 200 г (телешки)
  • бяло вино - 1 ч.ч. (сухо)
  • люти чушки - 1 - 2 бр
  • чубрица - 2 ч.л. (стрита)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на по-едри хапки и го запържвате в сгорещената свинска мас. Прибавяте нарязания на тънки филийки лук и го запържвате, докато стане стъклен.

Отделно в олиото и малко вода задушавате нарязаните на ивички гъби и нарязания на парченца черен дроб. След това прибавяте сместа към месото с лука.

Посолявате на вкус и поръсвате с чубрицата, черния пипер и стритите люти чушки. Наливате виното и вода, колкото да покрие продуктите. Разбърквате добре и прехвърляте сместа в тавичка.

Печете ястието 20-25 минути на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: