Сладолед с канела и шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
12/02/2014
"Когато приятелите ви опитат този уникален сладолед, със сигурност ще поискат и рецептата за него - запишете си я "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопявате шоколада на слаб огън. Разбърквате го заедно с млякото и канелата. Махате от котлона. Оставяте го захлупен с капак за 5 минути и прецеждате в голяма кана.

Разбивате жълтъците и захарта в малка купа, докато се сгъстят и станат на крем. Бавно прибавяте горещата шоколадова смес и разбърквате.

Връщате сместа в същия тиган и разбърквайте 15 минути, докато сместа стане достатъчно гъста. След това я премествате в голяма купа. Оставете в хладилник за около 1 час, докато замръзне. Бъркайте до получаването на крем и после изсипете в тиган покрит с фолио. Замразете за 3 часа.

Разбъркайте сладоледа в голяма купа, докато стане гладък. Върнете го в тигана и замразете за още 3 часа или докато стане твърд.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар