Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Лимонови курабиики с лимец и джинджифил

Лимонови курабиики с лимец и джинджифил

Лимонови курабиики с лимец и джинджифил
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Ухаещи на свежест тук са лимоновите курабийки с джинджифил"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 100 мл разтопена
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • джинджифил - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • лимец - 200 г
  • брашно - 500 г бяло
  • жълтъци - 1 за намазване
  • захар - за поръсване
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • сок от лимон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, бърках с телена бъркалка.

Добавете разтопена мас, кисело мляко с разбита в него сода, олио, лимонова кора, шупналия бакпулвер в лимоновия сок.

Разбъркват се продуктите и добавете джинджифила и с двата вида брашно се замесва средно тесто.

Оформете около 20 продълговати курабии, зависи с каква големина искате да бъдат.

Наредете върху хартия или силиконова подложка и намажете отгоре с разбит жълтък, поръсете с кристална захар.

Печете любимите курабийки в загрята фурна 180°C до златисто.

Добър апетит с моите лимонови курабиики с лимец и джинджифил!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: